Gebakken rijst met sojasaus (41 afbeeldingen)
Gebakken rijst maken. Verhit de rest van de olie van in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst, tuinerwten en .
Gebakken rijst voor 4 personen: gram basmatirijst 3 eieren 1 rode peper 2 tenen knoflook 1 ui 1 wortel (ongeveer gram) gram verse of diepvries erwten .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
11712KB | 2701PX | 771PX | JPEG |
Doe de kip tegelijk met de fijngesneden knoflook in de wok en roerbak zo'n 5 minuten op hoog vuur zodat de buitenkant mooi bruin is. Doe nu alle gesneden groenten en het .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
13668KB | 634PX | 796PX | BMP |
1 rode peper 5 el zonnebloemolie 4 bosuitjes g gerookte spekreepjes 4 el ketjap manis g diepvries fijne tuinerwten 1 el sojasaus Kies producten Dit heb je nodig staafmixer .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
6948KB | 787PX | 2633PX | RAW |
Voorbereiding Heb je geen restant rijst, dan rijst koken. Uien knoflook pellen en snipperen. Paprika schoonmaken. Zaadlijsten en pitjes verwijderen. Paprika in stukjes snijden. .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
2270KB | 1076PX | 2204PX | GIF |
Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken.
Voeg de .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
7729KB | 2925PX | 1760PX | HEIF |
Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Herhaal keer totdat het water minder troebel wordt. Zo voorkom je dat de rijstkorrels na het koken aan .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
4315KB | 1665PX | 1137PX | RAW |
Meng de gekookte rijst, sojasaus en sesamolie erdoor. Voeg de g gekookte rijst toe als de eieren gaar en gemengd zijn met de groenten. Giet 30 tot 45 ml sojasaus, .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
10559KB | 1954PX | 2987PX | GIF |
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de helft van de ketjap. 4. Verhit de rest van de olie in een wok op .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
8636KB | 3117PX | 2121PX | GIF |
Schenk de losgeklopte eieren in de olie en bak ze terwijl u af en toe roert. Roer ze als ze bijna gestold zijn door de rest van de ingrediënten. Doe indien nodig nog wat olie in de .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
9781KB | 1021PX | 1912PX | PSD |
Gebakken rijst met kokos-sambal. Je kunt natuurlijk kokosrasp over je gebakken rijst doen, maar kokosrasp met sambal is nóg beter. hoofdgerecht. 4 personen. kcal.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
387KB | 2719PX | 2191PX | RAW |
Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Doe de sjalot, knoflook, rode peper en ⅓ van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de bosui in .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
3357KB | 2323PX | 2277PX | GIF |
Japans gebakken rijst met sake vis- en sojasaus, vol van smaak. Favoriet rijst recept. Makkelijk te maken eenvoudig t staat zó op tafel. Japans rijst recept. Japans rijst .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
10516KB | 2962PX | 2177PX | JPEG |
Voeg rijst, sojasaus en sesamolie toe aan de pan. Bak dit nog 2 minuten mee. Kruid de gebakken rijst naar smaak met zout en peper. Haal de pan dan van het vuur.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
13444KB | 1890PX | 924PX | JPEG |
Maak op smaak met peper en zout en voeg zo nodig nog meer sojasaus toe. Bewaartips De gebakken rijst met ei kan je 5 dagen bewaren in de koelkast in een .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12578KB | 2324PX | 622PX | PSD |
3. Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan op laag vuur en bak de sambal oelek min. Voeg de suiker toe, roer door en schep het kokosrasp erdoor. Bak al roerend nog .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
5151KB | 1395PX | 1890PX | WebP |
1 tl lichte sojasaus Snufje five spices-poeder Wat fijngeknipte bieslook Peper en zout naar smaak Olie om te bakken Kook de rijst 10 minuten, giet af en laat direct afkoelen. Bak .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
4317KB | 3446PX | 2537PX | JPEG |
Kook de rijst volgens de verpakking en snijd groenten en eventueel vlees in stukjes. Verhit een wok of koekenpan en bak de groenten en vlees met eventuele .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
11430KB | 2525PX | 1381PX | PSD |
Bak gember en knoflook in de overgebleven hete olie. Bak vervolgens ook de rijst mee. Voeg de gebakken groente toe en bak kort mee. Schep het ei erbij en breng alles op .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
11458KB | 3239PX | 2527PX | BMP |
Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Doe de sjalot, knoflook, rode peper en ⅖ van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de bosui in dunne ringen. 3. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min.
onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst, tuinerwten en bosui.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
1721KB | 1222PX | 2691PX | BMP |
Gebakken rijst maken. Verhit de rest van de olie van in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst, tuinerwten en bosui toe en roerbak alles 3 min. op hoog vuur, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de ketjap en sojasaus toe en meng goed. Verdeel de gebakken rijst over diepe.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
7267KB | 1413PX | 2713PX | PSD |
Doe de kip tegelijk met de fijngesneden knoflook in de wok en roerbak zo'n 5 minuten op hoog vuur zodat de buitenkant mooi bruin is.
Doe nu alle gesneden groenten en het citroengras erbij en roerbak nogmaals 5 minuten op hoog vuur. Strooi 3 snufjes vijfkruidenpoeder over de wok roer alles goed door elkaar. Doe de (afgekoelde) rijst .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
8610KB | 2041PX | 1565PX | BMP |
Gebakken rijst, gemaakt van heerlijke Pandanrijst met verse ingrediënten is een smakelijke en gezonde maaltijd die bovendien makkelijk te maken is .
Je kunt ervoor kiezen om de rijst op smaak te brengen met wat sojasaus of je serveert er kipsaté naast, maar de knoflook en de pandanrijst voegden voor mij voldoende smaak aan het gerecht .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
2631KB | 3745PX | 2074PX | PNG |
Kook de rijst 3 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Verdeel de rijst over een platte schaal en laat 1 uur afkoelen in de koelkast. 2. Snijd ondertussen de sjalot en knoflook grof. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof.
Doe de sjalot, knoflook, rode peper en ⅖ van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
14577KB | 3346PX | 2973PX | JPEG |
Maak de paprika's schoon en snij ze in blokjes. 3. Fruit de rode ui, de erwtjes, de paprikablokjes en de fijne lente-uiringetjes in arachideolie. Roerbak even en voeg de rijst toe. Breng de rijst op smaak met de sojasaus en peper. 4. Verhit wat arachideolie in een wokpan en roerbak de runderreepjes kort op een hoog vuur.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12616KB | 1856PX | 2834PX | TIFF |
Verwarm 1 el. sesamolie samen met 1 el. zonnebloemolie in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze totdat hij glazig wordt. Vervolgens voeg je ook de wortel, tuinerwten, de marinade van sojasaus, sesamzaadjes en de voorgekookte rijst toe. Roer alles goed door elkaar en bak het geheel zon .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
1320KB | 3526PX | 2726PX | TIFF |
Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan op laag vuur en bak de sambal oelek min. Voeg de suiker toe, roer door en schep het kokosrasp erdoor. Bak al roerend nog min. 4. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst, tuinerwten en bosui toe en roerbak.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
13649KB | 1318PX | 1678PX | WebP |
Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees grof. Doe de sjalot, knoflook, rode peper en ⅓ van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de bosui in dunne ringen. 3. Snijd de tofu in blokjes van 1½ cm. Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 10 min. lichtbruin en knapperig.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
1424KB | 1783PX | 1199PX | HEIF |
3. Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan op laag vuur en bak de sambal oelek min. Voeg de suiker toe, roer door en schep het kokosrasp erdoor. Bak al roerend nog min. 4. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst, tuinerwten en bosui toe en.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
11416KB | 1406PX | 544PX | WebP |
Het "hemelse" ontleent de kip aan de combinatie van verse munt en gember die heel opvallend is. Voor het gerecht lenen zich drumsticks heel goed. Een recept van Hans darfichraus.nl heb dit recept gemaakt met Gebakken-rijst-met-sojasaus-en-knoflook .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
4736KB | 2097PX | 2320PX | WebP |
Schep de rijst door het garnalenmengsel en bak min. mee. Breng de gebakken rijst op smaak met de sojasaus en schep er ten slotte de ringetjes bosui door. Serveer met de cassave kroepoek. Serveertip: Lekker met roergebakken paksoi met paprika en mango.
Bevat p.p.: kcal, 23 g eiwit, 10 g vet waarvan 2 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 1 .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
13569KB | 2566PX | 1692PX | WebP |
Haal daarna het water uit de magnetron en voeg de witte rijst toe. Stel de magnetron in op 10 minuten en maximaal vermogen. Terwijl de rijst in de magnetron staat, kun je de wortel, uit en prei fijnsnijden.
Doe dan de olijfolie in een wok (pan) en verwarm deze, waarna je alle groenten erin doet.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12051KB | 1951PX | 754PX | GIF |
Snijd de tofu in blokjes van 1½ cm. Verhit ⅙ van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 10 min. lichtbruin en knapperig. Schep af en toe om. Schep de laatste minuut de gebakken uitjes erdoor. 4. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
4748KB | 1432PX | 609PX | PSD |
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de helft van de ketjap. 4. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalotpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst, tuinerwten en bosui toe en roerbak alles 3 min. op hoog vuur, tot alle.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
9596KB | 1091PX | 1255PX | BMP |
Essentiële toevoeging ongeacht het type gebakken rijst: bosui. Snijd ze schuin en voeg op het laatst toe voor een frisse wending. Wat je ook doet, houd de hitte erin. Het zorgt voor een crunch en voorkomt een zompig geheel.
Gebruik olie met een hoog rookpunt om een verbrande smaak te voorkomen.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
13946KB | 1590PX | 474PX | PSD |
Roer dan de sojasaus en ahornsiroop erdoor. 4. Kook het ei: Duw de gebakken rijst naar de zijkant van de pan om ruimte in het midden vrij te maken. Voeg de losgeklopte eieren toe en bak op middelhoog vuur tot ze net gestold zijn. Snijd ze dan met een spatel in stukjes en roer ze door de rijst. 5. Maak het gerecht af: voeg de erwten .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12506KB | 3722PX | 897PX | RAW |
2el sojasaus (Tomasu) 1 tl sesamolie; Verder: gebakken eieren, geroosterd sesamzaad Bereidingstijd: 10 minuten om te snijden – 10 minuten om te wokken. Gebakken rijst met kimchi en paksoi. Om je gebakken rijst écht snel te kunnen maken zorg je dat al je ingrediënten gesneden en geraspt zijn en klaar liggen.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
6680KB | 2881PX | 2787PX | JPEG |
Het zijn inderdaad twee varianten op gebakken rijst. Maar er zijn wel veel verschillen. Dat begint inderdaad al met het type rijst. Japanse kortkorrelige rijst. Daarnaast zijn er nog de verschillen in smaakmakers.
Bij nasi goreng gebruik je ketjap manis (een soort hele zoete, dikkere sojasaus) en kruiden zoals komijn en kurkuma.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
13865KB | 1198PX | 2929PX | RAW |
Gebakken rijst is dan een van mijn favorieten. Het heeft structuur, je kunt er eenvoudig smaken aan toevoegen en het is ook erg makkelijk. Perfect voor de scheurkalender dus! Deze keer ging ik voor een combinatie van ananas met roerbakgroenten. Daarbij voegde ik kerrie en sojasaus toe, samen met cashewnoten en lente-ui.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
5903KB | 1872PX | 2725PX | PSD |
Gebakken rijst met ei. 4 personen; Bereiding ca. 15 minuten; Ingrediënten. neutrale olie; g koude gekookte rijst ( g rauw) g doperwten; 3 eieren; 3 lente-uien; lichte sojasaus.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
8773KB | 3341PX | 871PX | BMP |
Voeg de sojasaus en vissaus toe en meng alles goed. Breng op smaak met extra vissaus en versgemalen zwarte peper. Voeg tenslotte de paksoi en aspergebroccoli toe en bak nog 4 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met de resterende bosuitjes en besprenkel met appelazijn.
Bak ondertussen 4 eieren. Serveer het gerecht met een .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
5952KB | 3506PX | 1624PX | HEIF |
Voeg de rest van de zonnebloemolie toe aan de pan en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 min. tot de geuren vrijkomen. Voeg de garnalen toe en roerbak ze min. tot ze roze en ondoorschijnend zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak min.
of tot alles is doorgewarmd.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
13590KB | 736PX | 979PX | WebP |
Laat bakken tot ze medium gebakken zijn. Voeg de rijst, de ananas en de chili toe en roer een paar keer snel om met een houten lepel. Voeg nu de garnalenpasta, vissaus en sojasaus toe en roer goed. Laat een minuutje bakken en voeg ook de cashewnoten en de ringetjes bosui toe. Schep nog een laatste keer goed om en zet het .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
7437KB | 632PX | 2930PX | BMP |
darfichraus.nlg het vuur en de rijst boven op het eimengsel toevoegen en roerbak het geheel tot alles goed door elkaar gemengd is. darfichraus.nl lichte sojasaus en peper op smaak brengen. Goed roerbakken door elkaar. Voeg lente-uitjes toe en eventjes roerbakken. Zet het vuur uit. darfichraus.nl de gebakken rijst op een bord.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12014KB | 3195PX | 1956PX | PNG |
Voeg de doperwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om. Bestrooi de gebakken rijst met de bosui en leg de zalmfilets erop. Serveer met de limoenpartjes. Bereidingstip. Wanneer je de rijst de avond van tevoren al kookt, is dit gerecht niet alleen sneller klaar, je kunt de rijst ook veel beter opbakken. Vergelijkbare recepten () 15 min Zalmfilet met .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12222KB | 1452PX | 568PX | TIFF |
Met een lekkere nasi goreng zorg je voor een gemakkelijk gerecht uit China waar je heerlijk mee kan variëren. Het basis-idee is dan ook eenvoudig: gebakken rijst met knapperige groentjes en eventueel vis/vlees naar wens. Perfect op een drukke weekdag. Deze variant met broccoli en roze garnaaltjes staat garant voor een lekker maal.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
2528KB | 1058PX | 543PX | PNG |
Gebakken rijst met varkensvlees 6 nov Ingrediënten. gr basmatirijst. arachideolie. gr varkensescalop. 1 gehakte ui. 1 teentje gehakte look. 1 wortel. 1 tomaat. 20 groene asperges.
½ chilipeper. 1 el gehakte Voeg de tomaat toe en kruid met peper, zout en rode curry, besprenkel met sojasaus en chilisaus. Giet de rijst af en doe .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
4253KB | 3744PX | 1280PX | GIF |
In een grote koekenpan verwarm je de olie. Snipper het sjalotje en roerbak minuten. Voeg de sesamolie en het vlees toe en bak tot het vlees mooi bruin is. Schenk de saus en de gezeefde marinade erbij en verhit dit ongeveer 1 minuut mee.
Schep de helft van de rijst op het bord en schep de biefstuk met saus erbij.
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12980KB | 3544PX | 2418PX | PSD |
Schuif de groente met een spatel naar één kant van de wok of pan en giet op de lege plek wat plantaardige olie. Breek daarboven het ei, en maak er een roerei van. Vermeng het roerei dan met de groente. Voeg de rijst, de paddenstoelensaus en de sojasaus toe en laat het gerecht nog 2 minuten goed doorwarmen. Zet het vuur uit, voeg .
Bestandsgrootte | Breedte afbeelding | Hoogte | Beeldformaat |
---|---|---|---|
12327KB | 3931PX | 1415PX | HEIF |